The history of PG&E

The History of PG&E, 1998 concrete and fiberglass 6 panels each 6′ x 12′ x 2′, 45th and Hollis Street, Emeryville, Ca

Six relief sculptures adorn a two block PG&E building Hollis Street in Emeryville.  What looks like massive, old heavy relief is actually light weight fiber reinforced concrete. The corridor viewing quality of the site was addressed by using high and low relief. High relief gives a diagonal view available to auto traffic, and the low relief patterns provide a landscape element accessible to pedestrians. In 1992 PG&E was motivated by a desire to preserve their specialized use of this not easily moved facility; to resist the pressures of eminent domain from the City of Emeryville. I persuaded them that public art celebrating their own history would endear their building to the public.

 

Comments are closed